در بررسی تکنولوژی باتری های گوناگون هر روز با موارد گوناگونی روبه رو می شویم محققان برای باتری های لیتیوم یونی
جایگزین مناسبی پیدا کردند که خطرات آن باتری ها مثل انفجار، سوختگی و . را ندارند و خطرات احتمالی آن کاهش چشم گیری یافته است. این نمونه جدید باتری توسط محققان دانشگاه مریلند و دانشمندان آزمایشگاه تحقیقاتی ارتش آمریکا مورد بررسی و توسعه قرار گرفته است.
حالا بیایید با هم بخوانیم که که این باتری ها بر چه مبنایی کار می کنند و از چه ترکیباتی ساخته شده اند که منجر به فراموشی انفجار دستگاه های الکترونیکی شده است! چون همه ما روزانه دستگاه الکترونیکی مثل موبایل، تبلت، لپ تاپ و . را با خود حمل می کنیم و همواره نگرانی خطرات احتمالی حاصل از آن را به دوش می کشیم.
در واقع باتری های آبی از الکترولیت با پایه آب شامل نمک و روی تشکیل شده است. البته باتری های مبتنی بر آب ممکن است به نظرتان آشنا برسد. در گذشته نیز نمونه هایی با این فناوری توسعه داده شده بود، ولی تمام آنها مشکل چگالی داشتند. به عبارتی نسبت به نمونه جدید، با حجم مشخص، میزان انرژی کمتری را تولید می کردند. از سوی دیگر نمونه های قبلی دارای قطعات با پتانسیل انفجار بیشتری بودند. این بار به نظر می رسد دانشمندان مشکلات یاد شده را حل کرده اند.
یک مشکل دیگر که در باتری های آبی گذشته بسیار شایع بود میزان خوردگی بالای این ماده در استفاده های گوناگون بود که دانشمندان با استفاده از ترکیب آب نمک بسیار غلیظ بر این مشکل فائق آمدند و به کامل شدن این باتری کمک شایانی کردند.
یکی از محققان این پروژه بعد از توسعه دادن این باتری آبی اعلام کرد به لحاظ چگالی انرژی این باتری با باتری های لیتیوم – یونی می تواند به راحتی رقابت کند و این در شرایطی است که به لحاظ آتش سوزی و انفجار کاملا ایمن هستند.
دانشمندان امیدوارند در آینده این باتری بتواند جایگزین مناسبی برای باتری های یون لیتیوم شده و تولیدکنندگان قطعات الکترونیکی مطمئن باشند از یه باتری امن در حال استفاده اند.
درباره این سایت